Εκτύπωση

Σεμινάριο Αποκοδικοποίηση της Ιλιάδας

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Έναρξη  Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018   8.30μμ

 

Σπύρος Κοντόπουλος.

 

ΑΠΟΚΟΔΙΚΩΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΙΛΙΑΔΑΣ

Στις διαλέξεις που αφορούν στην αποκωδικοποίηση της Ιλιάδας, θα ξεκινήσουμε τις συζητήσεις μας με τα αίτια του Τρωικού πολέμου, ακόμη πριν την εμφάνισή τους στο γίγνεσθαι ως ιστορικό γνωστό σε όλους μας γεγονός, που σχετίζεται περισσότερο με τα αίτια φυσικομαθηματικού συμπαντικού περιεχομένου, προσέγγιση που ίσως ανατρέψει πολλές μας απόψεις που αφορούν σε αυτό που αποκαλούμε ροή της ιστορίας, σε αυτό που αποκαλούμε και γνωρίζουμε ως έννοια χρόνος. Τα αίτια αυτά αφορούν το Θεογονικό σκέλος της δημιουργίας, πριν ακόμη θα λέγαμε την μεγάλη έκρηξη (BigBang) όπως αποκαλούμε σήμερα αυτό το κοσμικό καθεστώς που ονόμαζαν Κοσμογονία, ακροθίγοντας τους Ολύμπιους θεούς και εξετάζοντάς τους από μια επίσης φυσικομαθηματική σκοπιά ως προς τη δομή και τις αρχές του σύμπαντος.
Με αυτό τον τρόπο θα κατανοήσουμε κάποιες αρχές της Ελληνικής μυθολογίας, τα βαθύτερα νοήματα που εμπεριέχονται σε αυτή, όχι μόνο σε εννοιολογικό επίπεδο αλλά και φυσικομαθηματικό, συμπαντικές αρχές που εμφανίζονται υπό τον τύπο μύθου.
Η συζήτησή μας θα αφορά επίσης την ανάλυση των ονομάτων των βασικών συντελεστών της Ιλιάδας, που θα προσεγγιστούν και από την σκοπιά της πυθαγόρειας αριθμοσοφίας, καθώς επίσης θα αναλυθούν τα τοπωνύμια και με την υποστήριξη άλλων θετικών επιστημών, πλέον των φυσικομαθηματικών. Οι μαθηματικοί συνδυασμοί των ονομάτων σε σχέση με τις ιστορικές σχέσεις που γνωρίζουμε θα είναι αποκαλυπτικές ως προς την κατανοήση ενός άλλου μη ορατού κόσμου άλλα απόλυτα αληθινού, επάνω στον οποίο βασίζεται
αυτό που αποκαλούμε πραγματικότητα, μέσω του οποίου ζούμε και πορευόμαστε στην καθημερινότητά μας. Θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε σε τι ακριβώς αναφέρονταν οι Αρχαίοι Έλληνες, που υπερβαίνει την σημερινή μας γνώση, όσο σοφότεροι κι αν διατεινόμαστε ότι είμαστε στην επόχή μας, σε σχέση με αυτούς.

Η Ιλιάδα δεν είναι απλά ένα ιστορικό γεγονός, ένα έπος όπως και η Οδύσσεια που ακολουθεί, καθώς επί της ουσίας αναφέρεται αφ` ενός στα αίτια της δημιουργίας του σύμπαντος, καθώς επίσης στην καταγωγή των Ελλήνων.

Σπύρος Κοντόπουλος