Εκτύπωση

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 18.30

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΤΟΛΜΗΣΕ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ 

Ασκήσεις Αυτοπεποίθησης 

Εισηγητής : Παναγιώτης Λαμπρόπουλος

Εκτύπωση

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 19.00-21.00

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΤΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ,ΣΤΟ ΛΑΙΚΟ, ΣΤΟ ΕΝΤΕΧΝΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΚΑΝΤΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Εισηγητής:  Δημήτρης Σταθακόπουλος,μουσικολόγος, ιστορικός

 

Εκτύπωση

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 19.30

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΝΟΣΤΑΛΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 50

Ηζωή σε μια συνοικία του Πειραιά

Αρης Γαβριηλίδης,συγγραφεύς

 

Εκτύπωση

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
 
 
         ΟΙ ΑΠΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΕΩΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ
Της Δρ. Έλενας Μητροπέτρου ,Αρχαιολόγου - Γεωμυθολόγου.
 
Η Έλενα Μητροπέτρου ορίζει και παρουσιάζει διεξοδικά την Ελληνική Γεωμυθολογία, βασισμένη στις γεωπεριβαλλοντικές αλλαγές και την επίδραση τους στη διαμόρφωση της κοσμογονικής συνειδήσεως στον ευλογημένο και σημαντικό χώρο του Αιγαίου, όπου γεννήθηκαν οι Έλληνες
και οι μύθοι τους. Από τον πρόλογο του Ξενοφώντα  Διον. Μουσά Αστρονόμου  Καθηγητή Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
 
Ελληνική Γεωμυθολογία είναι η διεπιστημονική ανάλυση των ελληνικών μύθων, που οδηγεί στον εντοπισμό γεωφυσικών, αστρονομικών και ιστορικών γεγονότων, που υποκρύπτονται σε αυτούς. 
             Η ανάλυση αυτή προσφέρει πολύτιμες γνώσεις για κατακλυσμούς, που διασώζονται με μυθικό περίβλημα, για άγνωστους  αρχαίους σεισμούς, για θαλάσσιους σεισμικούς κυματοσυρμούς, για τεχνικά έργα και άγνωστα αστρονομικά φαινόμενα (διελεύσεις κομητών, εκλείψεις ηλίου και σελήνης, πτώσεις μετεωριτών, αλλαγές του βορείου πόλου της ουράνιας σφαίρας, συσχετισμούς αστερισμών με συγκεκριμένους Έλληνες ήρωες), που συνέβησαν στο απώτερο παρελθόν. Με τον τρόπο αυτό η γεωμυθολογία επιτυγχάνει να δώσει μία νέα οπτική γωνία στην ιστορική, την αρχαιολογική και την ανθρωπολογική έρευνα, ανοίγοντας νέους ορίζοντες σε πεδία γνώσεων, που φωτίζουν την πρώιμη σύλληψη του κόσμου και βελτιώνουν την αυτογνωσία του ανθρώπου.
 

Προτάσεις Βιβλίων