Στα πλαίσια των διαπολιτισμικών τάσεων της εποχής μας, το βιβλιοπωλείο ΑΙΓΗΙΣ καινοτομεί και διοργανώνει εκδρομές πολιτιστικού χαρακτήρος, ημερήσιες και πολυήμερες στο εσωτερικό και το εξωτερικό της Ελλάδος. Εκδρομές άψογα οργανωμένες, με την καλύτερη επιλογή ξενοδοχείων και εστιατορίων, αλλά και με επισκέψεις σε χώρους και μέρη μεγάλης ιστορικής σημασίας, που συνήθως δεν γνωρίζουμε, με συνοδούς και ξεναγούς πάντοτε εξειδικευμένους επιστήμονες. Οι εκδρομείς, ενήλικές, νέοι και παιδικά, επιστρέφουν με τις καλύτερες εντυπώσεις από την οργάνωση και από την φιλική και ευχάριστη παρέα!

Εκτύπωση

Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

 

 

Αναχώρηση: Βιβλιοπωλείο ΑΙΓΗΙΣ – Βασ. Γεωργίου Α’ 11 – Πειραιάς

210 4100 219 / 286

Το μεγαλύτερο ιερό όπου λατρεύονταν ο χθόνιος θεός Αμφιάραος, βρίσκεται σήμερα σε κοντινή απόσταση, στα δυτικά του Καλάμου, και αναπτύσσεται στις δύο όχθες του χειμάρρου της Χαράδρας. Ανασκάφηκε το 1884 έως το 1929 και αποκαλύφθηκαν τα κτήρια του ιερού στην αριστερή όχθη, ενώ στην δεξιά, αναπτύσσονται τα κτήρια της συνοικίας. Η ιδρυση του ιερού, τοποθετείται στον 5ο αιώνα π.Χ.

Ο χώρος του ιερού περιλαμβάνει:

Λουτρική εγκατάσταση που χρησιμοποιήθηκε, από την αρχαιότητα μέχρι και τα χριστιανικά χρόνια, και βρίσκεται στα δεξιά της αρχαίας εισόδου.

Στωικό οικοδόμημα, του 4ου αιώνα π.Χ. μήκους 110 μέτρων, που αφορούσε την εγκοίμηση των ασθενών, ώστε να πάρουν την θεραπεία μέσω των ονείρων.

Θέατρο με την αναστυλωμένη σκηνική κιονοστοιχία, τους πέντε μαρμάρινους θρόνους της ρωμαϊκής περιόδου και το χωμάτινο κοίλο όπου κάθονταν οι θεατές για να παρακολουθήσουν τα δρώμενα.

Στα δυτικά της στοάς, βρίσκεται ο χώρος στον οποίο βρέθηκε πλήθος επιγραφών, καθώς και βάσεις αγαλμάτων, που ήταν αφιερώματα προς τιμήν του θεού και ψηφίσματα της πόλεως του Ωρωπού και του Κοινού των Βοιωτών.

Ελάχιστα πριν τον ναό, βρίσκουμε ακόμα μια μικρή λουτρική εγκατάσταση, την Ιερά Πηγή  και τον βωμό του ιερού, όπου γίνονταν οι θυσίες.

Ο ναός του Αμφιάραου, του 4ου αιώνα π.Χ. και είναι εξάστυλος δωρικός, με πρόναο και σηκό που χωρίζεται με διπλή κιονοστοιχία σε τρια κλίτη.

Η συνοικία που βρίσκεται στα δεξιά του χειμάρρου, σώζει τα χαμηλά ερείπια οικιών, καταστημάτων, της αγοράς, χώρων φιλοξενίας και την καλύτερα διατηρημένη, λίθινη κλεψύδρα (υδραυλικό ρολόι).

Συνοδεύει ο Γεώργιος Αθανασόπουλος

Θα ακολουθήσει γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής.

Συμμετοχή: Ενήλικες 15 € - Παιδιά 10 €

 

Εκτύπωση

Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

 

Αναχώρηση 09:00 από το βιβλιοπωλείο ΑΙΓΗΙΣ
Βας. Γεωργίου Α’ 11 – Πειραιάς 210 4100 286 / 219

Η αρχαία Άμβροσσος η Άμβρυσσος, πόλη Φωκική με μακραίωνη ιστορία, από την βαθιά προϊστορία έως σήμερα, σώζει τα σπαράγματα του παρελθόντος, αναμεμειγμένα σε παλιές και νεότερες κατασκευές.

Τείχη, πύργοι, εργαστήρια, οικίες κ.ά., από την αρχαιότητα,στον μεσαίωνα, στο σήμερα, περιμένουν να τα ανακαλύψουμε, να τα γνωρίσουμε, να τ’ αγγίξουμε, να διδαχθούμε και να αισθανθούμε.

Από την πόλη αυτή, η Σχιστή οδός οδηγούσε τους ανθρώπους στα άδυτα της Φωκίδας και στο Δελφικό Ιερό του Απόλλωνα.
Κάπου εκεί στο Τρίστρατο, ο Οιδοίπους συνάντησε την τρομερή Σφίγγα, ενώ σε καιρούς χαλεπούς 73 χρόνια πριν, οι Γερμανοί κατακτητές,κατέστρεφαν και σκότωναν, αφήνοντας μνήμες πικρές, γραμμένες με αίμα ανθρώπινο στις μαύρες σελίδες της ιστορίας.

Όπως κάθε τόπος στην πολύπαθη Ελλάδα, έτσι και το σημερινό Δίστομο, έχει πολλά να μας εξιστορίσει, να μας μάθει, ώστε κάθε στιγμή του παρελθόντος να γίνει μια νέα φωτεινή στιγμή στο μέλλον όλων μας.
Αυτό θα είναι η εκδρομή μας στον Άμβροσσο, το σημερινό Δίστομο. Ένα ταξίδι μικρό, για μια γνωριμία με την προϊστορία, την ιστορία και την μνήμη.

Σας περιμένουμε όλους.

Συνοδεύει ο Γεώργιος Αθανασόπουλος
Συμμετοχή: Ενήλικες 15€ Παιδιά 10€ (Στην τιμή δεν περιλαμβάνεται γεύμα)
Θα ακολουθήσει γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής.
Προτείνονται άνετα υποδήματα και ενδύματα.

Εκτύπωση

Ταξιδεύω - βλέπω - μαθαίνω

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Με τη νέα περίοδο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου Αιγηίς, ξεκινάμε ένα καινούργιο πρόγραμμα αφιερωμένο στα παιδιά και τους γονείς τους, το οποίο θα γίνεται την τελευταία Κυριακή κάθε μήνα.

Σκοπός του προγράμματος αυτού είναι η μάθηση της ιστορίας της πόλης που ζούμε και της Αττικής ευρύτερα με τις τόσες πανέμορφες αλλά συγχρόνως και άγνωστες για πολλούς τοποθεσίες της.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξεναγήσεις για τα παιδιά σε ιστορικές τοποθεσίες της Αττικής, περιπάτους στους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Αθήνας και του Πειραιά, μονοήμερες εκδρομές στη φύση, ώστε τα παιδιά να εξοικειωθούν,μαθαίνοντας την πανίδα και τη χλωρίδα της Αττικής, με την φύση που στερούνται.

Το πρόγραμμα αυτό θα καλυφθεί από εξειδικευμένους επιστήμονες, ώστε τα παιδιά, έχοντας επενδύσει πνευματικά,  να λάβουν τις σωστές γνώσεις και τελειώνοντας να έχουν αναμνήσεις απ’ ό,τι είδαν και έμαθαν ταξιδεύοντας στην Αττική.

Δηλώσεις συμμετοχής στο βιβλιοπωλείο Αιγηίς

Εκτύπωση

Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

              ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΗΡΑΙΟΝ-ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ  ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΠΥΡΑΜΙΔΑ

       

Αναχώρηση 9:00 πμ από το βιβλιοπωλείο

Εκδρομή – επίσκεψη στο ΗΡΑΙΟΝ, το Αρχαίο Θέατρο και την Αρχαία πυραμίδα  του Άργους.

Την όλη ξενάγηση θα αναλάβει ο συνεργάτης μας Παντελής Κοντογιάννης (υπεύθυνος του Θεατρικού μας τμήματος και του Θεατρικού μας Εργαστηρίου)

Σε όλη την διαδρομή θα ακούσωμε για την Πανάρχαια Ιστορία με τίς άγνωστες πτυχές της, από όλα τά μέρη πού θα περάσωμε.

Στον Ισθμό θα γίνει η καθιερωμένη στάση για καφέ. Εκεί θα ακούσωμε την ιστορία της διανοίξεως της διώρυγος της Κορίνθου, απολαμβάνοντας την θέα

Φθάνοντας στον προορισμό μας, θα ακούσωμε για την Ιστορία του Ιερού της Ήρας, την Φιλοσοφία σε σχέση με την Λατρεία της Ήρας, το κτίσιμό του, και φυσικά, το αρχιτεκτονικό - κατασκευαστικό του σκέλος.

Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το Αρχαίο Θέατρο του Άργους (το δεύτερο σε μέγεθος σε ολόκληρο τον κόσμο, χωρητικότητος 20.000 θεατών.) Επιτόπου, εκτός από το Αρχαιολογικό – κατασκευαστικό του σκέλος, θα ακούσωμε και την ενδιαφέρουσα – ποικίλη ιστορία του

Τελευταία στην σειρά, θα επισκεφθούμε την πυραμίδα του (Ελληνικού) του Άργους. Παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όχι μόνο ως ιστορία , αλλά επειδή θα ακούσωμε και τίς αποδείξεις, ότι οι Ελληνικές πυραμίδες είναι αρχαιότερες των Αιγυπτιακών

Όπως πάντα, η επίσκεψή μας θα κλείσει με γεύμα σε επιλεγμένη ταβέρνα (συγκεκριμένα στις Μυκήνες), με εγγυημένο εκλεκτό φαγητό, κρασί.

Μπορούμε να είμασθε απολύτως βέβαιοι, ότι η εκδρομή θα αποτελέσει υπέροχη και άκρως ενδιαφέρουσα εμπειρία

Συμμετοχή  15,00  ευρώ  ενήλικες     - 10,00 ευρώ παιδιά 

Προτάσεις Βιβλίων