Στα πλαίσια των διαπολιτισμικών τάσεων της εποχής μας, το βιβλιοπωλείο ΑΙΓΗΙΣ καινοτομεί και διοργανώνει εκδρομές πολιτιστικού χαρακτήρος, ημερήσιες και πολυήμερες στο εσωτερικό και το εξωτερικό της Ελλάδος. Εκδρομές άψογα οργανωμένες, με την καλύτερη επιλογή ξενοδοχείων και εστιατορίων, αλλά και με επισκέψεις σε χώρους και μέρη μεγάλης ιστορικής σημασίας, που συνήθως δεν γνωρίζουμε, με συνοδούς και ξεναγούς πάντοτε εξειδικευμένους επιστήμονες. Οι εκδρομείς, ενήλικές, νέοι και παιδικά, επιστρέφουν με τις καλύτερες εντυπώσεις από την οργάνωση και από την φιλική και ευχάριστη παρέα!

Εκτύπωση

Κυριακή 26 Νοεμβρίου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Η Μ Ε Ρ Η Σ Ι Α Ε Κ Δ Ρ Ο Μ Η 
Σ Ι Κ Υ Ω Ν & Τ Ι Τ Α Ν Η 
Κυριακή 26 Νοεμβρίου – Ώρα 9:00
Συνοδεύει: Γεώργιος Αθανασόπουλος

Συμμετοχή: 15€ Ενήλικες, 10€ Παιδιά

Ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Σικυώνας απλώνεται σε ένα πλάτωμα του λόφου του Βασιλικού. Αποτελείται από το ανασκαμμένο τμήμα της Αγοράς της ελληνιστικής και ρωμαϊκής πόλης, το Θέατρο, το Στάδιο και τις ρωμαϊκές Θέρμες (Βαλανείο), που έχουν μετατραπεί σε Μουσείο. 
Στην αγορά έχει ανασκαφεί ένας ναός που χρονολογείται με βάση τις κατασκευαστικές φάσεις από την αρχαϊκή ως και την ελληνιστική εποχή. Την παλαιοχριστιανική εποχή μετατράπηκε σε Βασιλική.
Στο νοτιοδυτικό τμήμα της αγοράς, στις υπώρειες της ελληνιστικής ακρόπολης δεσπόζει το Γυμνάσιο. Πα-λαίστρα, που χρονολογείται στην ελληνιστική και ρωμαϊκή εποχή. Το μνημειακό συγκρότημα απλώνεται σε δύο αναλήμματα (επίπεδα), που επικοινωνούν μεταξύ τους με τρεις κλίμακες ανόδου. Ξεχωρίζουν οι δύο κρηναίες κατασκευές, τοποθετημένες κατά μήκος του αναλημματικού τοίχου που συγκρατεί το ανώτερο επίπεδο του οικοδομήματος.
Στο ανατολικό ανασκαμμένο τμήμα της αγοράς έχει ανασκαφεί το Βουλευτήριο και μια επιμήκης στοά, που κατασκευάστηκαν τον 4ο αι π.Χ. Κατά τη ρωμαϊκή εποχή το Βουλευτήριο μετατράπηκε σε Θερμές, (δημόσια λουτρά), ενώ και η στοά δέχτηκε επισκευές για εργαστηριακή χρήση.
Το Θέατρο, λαξευμένο σε ένα φυσικό κοίλωμα στις υπώρειες της ελληνιστικής ακρόπολης, χρονολογείται στα τέλη του 4ο αι. π.Χ. Αποτελείται από το κοίλο, την ορχήστρα και τη σκηνή, ενώ μοναδικά δείγματα ελ-ληνιστικής αρχιτεκτονικής αποτελούν οι δύο θολωτές δίοδοι στα άκρα του κοίλου για την είσοδο των θεατών. Κατά τη ρωμαϊκή εποχή δέχτηκε προσθήκες, κυρίως στο σκηνικό οικοδόμημα. 
Το Στάδιο στα δυτικά του Θεάτρου, αν και δεν έχει ανασκαφεί, διαγράφεται λόγω της μορφολογίας του εδάφους. Στο νότιο άκρο του διακρίνεται η σφενδόνη, ενώ ο επιμήκης στίβος απολήγει σε αναλημματικούς τοίχους που συγκρατούσαν τις επιχώσεις στο βόρειο άκρο.
Το Μουσείο της Σικυώνας στεγάζεται από το έτος 1935 σε τμήμα ενός ρωμαϊκού Βαλανείου (Θέρμες) και βρίσκεται βόρεια της αγοράς της ελληνιστικής και ρωμαϊκής πόλης. Στον αίθριο χώρο του Μουσείου και στις τρεις αίθουσες εκτίθενται οι θησαυροί της Σικυώνας και των γύρω περιοχών καθώς και ευρήματα από τη πόλη Στύμφαλο, την πόλη Πελλήνη και το Σπήλαιο των Πιτσών και χρονολογούνται από τη μυκηναϊκή έως και την παλαιοχριστιανική περίοδο.
Η αρχαία Τιτάνη υπαγόταν στο κράτος της Σικυώνας, είχε ονομαστεί έτσι από τον Τιτάνα αδελφό του Ήλιου. Ο Παυσανίας πηγαίνοντας εκεί από την Σικυώνα μας λέει ότι ακολούθησε έναν ευθύ δρόμο. Στην πόλη υπήρχε το Ασκληπείο και είχε χτιστεί από τον Αλεξάνορα, γιο του Μαχάονα, εγγονό του Ασκληπιού. Ναός της Αθηνάς με δύο ξόανα του Ασκληπιού και της Υγείας την εποχή που πέρασε ο Παυσανίας ο βωμός ήταν κατεστραμμένος από κεραυνό. Επίσης υπήρχε και βωμός του Ανέμου όπου ετήσια γίνονταν τελετές και εξορκισμοί της Μήδειας, για να καθησυχάσουν τους ανέμους Η αρχαία πόλη έχει ανασκαφεί, ορατά είναι η αρχαία ακρόπολη και λείψανα κτιρίων.
Α Ι Γ Η Ι Σ – Βασ. Γεωργίου Α’ 11 – Πειραιάς – 210 4100 219 / 286

 

 

 

 

Εκτύπωση

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΥΚΗΝΕΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017,

Συνοδεύουν, Παναγιώτης Μητροπέτρος ,Λυκειάρχης,Φιλόλογος και Νομικός.

Γεώργιος Αθανασόπουλος Μηχανικός δομκών έργων, Φωτογράφος και ερευνητής αρχαιολογικών τόπων.

Αναχώρηση απο το βιβλιοπωλείον ΑΙΓΗΙΣ 9:00 πμ.

Συμμετοχή 15€ το άτομο 

Εκτύπωση

Κυριακή 15 Ο κτωβρίου 2017, 9:00 πμ.

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ 

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΟΚΤΒΡΙΟΥ 2017

ΙΣΘΜΙΑ & ΒΥΘΙΣΜΕΝΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΕΧΡΕΩΝ

Συνοδεύει ο Γεώργιος Αθανασόπουλος,

Κόστος συμμετοχής 15€ το άτομο.

Αναχώρηση 9πμ

Εκτύπωση

Ταξιδεύω - βλέπω - μαθαίνω

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Με τη νέα περίοδο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου Αιγηίς, ξεκινάμε ένα καινούργιο πρόγραμμα αφιερωμένο στα παιδιά και τους γονείς τους, το οποίο θα γίνεται την τελευταία Κυριακή κάθε μήνα.

Σκοπός του προγράμματος αυτού είναι η μάθηση της ιστορίας της πόλης που ζούμε και της Αττικής ευρύτερα με τις τόσες πανέμορφες αλλά συγχρόνως και άγνωστες για πολλούς τοποθεσίες της.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξεναγήσεις για τα παιδιά σε ιστορικές τοποθεσίες της Αττικής, περιπάτους στους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Αθήνας και του Πειραιά, μονοήμερες εκδρομές στη φύση, ώστε τα παιδιά να εξοικειωθούν,μαθαίνοντας την πανίδα και τη χλωρίδα της Αττικής, με την φύση που στερούνται.

Το πρόγραμμα αυτό θα καλυφθεί από εξειδικευμένους επιστήμονες, ώστε τα παιδιά, έχοντας επενδύσει πνευματικά,  να λάβουν τις σωστές γνώσεις και τελειώνοντας να έχουν αναμνήσεις απ’ ό,τι είδαν και έμαθαν ταξιδεύοντας στην Αττική.

Δηλώσεις συμμετοχής στο βιβλιοπωλείο Αιγηίς

Προτάσεις Βιβλίων